Update aanpassingen VeleHanden gebruikersbijeenkomst

29 augustus 2014

Het VeleHanden projectteam organiseerde afgelopen 15 mei een gebruikersbijeenkomst met projectbeheerders en deelnemers bij het Stadsarchief Amsterdam. Het verslag van de 15de is hier te lezen. Tijdens deze (zeer geslaagde) bijeenkomst hebben wij de VeleHanden deelnemers enkele beloften gedaan omtrent de ontwikkeling van en het testen van nieuwe functionaliteiten. Uiteraard hebben we niet stilgezeten en zijn we hard bezig geweest om deze beloften waar te maken. Middels dit bericht willen we u informeren over de ontwikkelingen die nu gaande zijn.

Aanpassingen n.a.v. gebruikersbijeenkomst die inmiddels zijn opgelost

  • Voorloopnullen werken niet bij de onderste regel

Dit probleem is opgelost en doorgevoerd op VeleHanden. Ook in de laatste regel worden datums zonder voorloopnullen (“1-8-1863”) nu automatisch omgezet naar een volledige datum (“01-08-1863”)

  • Grijze vlakken op de scan

Tips over hoe u grijze vlakken laat verdwijnen is toegevoegd aan de help-pagina en handleiding van VeleHanden.

  • Schermwissel wist huidige invoer

Wanneer de schermindeling tijdens het invoeren veranderde, ging dit ten koste van de huidige invoer. Dit probleem is verholpen. Nu kan men ongestoord wisselen van schermindeling tijdens invoer, zonder dat hierdoor invoer verloren gaat.

Aanpassingen n.a.v. gebruikersbijeenkomst die momenteel getest worden

  • Opmerkelijk zichtbaar voor controleur

Deze functionaliteit is succesvol toegevoegd aan de test-omgeving van VeleHanden en lijkt naar behoren te werken. Deze functionaliteit zal binnenkort worden toegevoegd aan VeleHanden.

  • Verwijderen één invoer door controleur

Deze functionaliteit is toegevoegd aan de test-omgeving. De feedback die is ontvangen van leden van de gebruikersgroep over deze functionaliteit wordt op dit moment verwerkt.

  • Pop-up meldingen korter / langer

Dit onderdeel is besproken binnen het VeleHanden team. Er is gekozen om het “pop-up mechanisme” wat aan te passen zoals in het verslag van de 15de al duidelijk werd. In de test-omgeving is de nieuwe vorm van deze functionaliteit toegevoegd. We zijn op dit moment aan het bekijken of de verandering aan alle eisen voldoet. Zodra dit het geval is en de werking goed is getest, zal het nieuwe mechanisme worden toegevoegd aan VeleHanden.

  • Regel toevoegen bij controle

Deze functionaliteit is toegevoegd aan de test-omgeving. De feedback die de gebruikersgroep heeft gegeven, wordt op dit moment verwerkt.

Aanpassing n.a.v. gebruikersbijeenkomst die momenteel in ontwikkeling is

  • Deel afbeelding scan op Berichten-tabblad plaatsen als vraag

We zijn bezig met het uitwerken van deze nieuwe functionaliteit. Zodra onze programmeur een oplossing heeft gevonden, zullen we zorgen dat deze getest kan worden door de gebruikersgroep.

Overige aanpassingen gerealiseerd en / of getest

  • Mogelijkheid om afbeeldingen toe te voegen aan tips en vragen

Deze functionaliteit wordt momenteel getest. Daar werkt deze naar behoren waardoor hij binnenkort ook beschikbaar komt op VeleHanden.

  • Teller voorkeuren

De aantallen die worden weergegeven bij het tabblad voorkeuren zullen binnenkort iets andere aantallen laten zien. Op dit moment staat de teller wel eens op nul terwijl de tweede invoer van bepaalde scans nog gedaan moest worden en er in principe nog scans beschikbaar waren. Dit werkte verwarrend. Vandaar dat het VeleHanden team in overleg met de projectbeheerders heeft besloten dit systeem aan te passen. Dat betekent dat in de toekomst de aantallen van voorkeuren pas dalen wanneer alle invoer gedaan is (voor de meeste projecten twee keer invoeren per scan).

  • Handleiding

De complete handleiding over het gebruik van VeleHanden is toegevoegd op de website. Deze kunt u hier vinden. Daarnaast is deze handleiding al meerdere keren aangepast en opnieuw geüpload. Wij willen u allen bedanken voor bruikbare tips en voorstellen voor aanpassing van de handleiding! Ook staan we nog steeds open voor suggesties, deze kunt u mailen naar info@velehanden.nl o.v.v. ‘handleiding’.

  • Aangepaste help-pagina

De help-pagina op VeleHanden is de afgelopen tijd uitgebreid en aangepast. Zo zijn enkele vragen toegevoegd en zijn antwoorden op vragen vernieuwd. De precieze veranderingen kunt u hier vinden.

  • Te moeilijk knop inclusief pop-up

De Te moeilijk knop is al een tijdje beschikbaar. Sinds korte tijd hebben we ook een pop-up voor deze knop ingesteld (net zoals bij de Afronden knop). Hierdoor is het mogelijk de actie te annuleren of uit te voeren.

Zoals u in bovenstaande tekst heeft kunnen lezen, zijn bepaalde functionaliteiten al toegevoegd aan VeleHanden of zijn anderen ontworpen en worden deze momenteel getest. Het verwerken van feedback die uit het testen van de functionaliteiten naar voren komt, zal nog enige tijd duren. Het streven is om alle afgesproken aanpassingen te hebben gerealiseerd voor de volgende gebruikersbijeenkomst.

Het VeleHanden projectteam wil alle deelnemers hartelijk danken voor het aandragen van verbeteringen aan VeleHanden. Hierdoor kan VeleHanden zich steeds verder ontwikkelen. Daarnaast willen we ook de deelnemers en projectbeheerders die deelnemen aan de gebruikersgroep bedanken voor het uitgebreid testen van nieuwe functionaliteiten.

Mocht u nog suggesties voor verbeteringen aan VeleHanden hebben ontvangen wij die natuurlijk graag via info@velehanden.nl.
Wilt u zelf ook deelnemen aan de gebruikersgroep? Dit kunt u hier doen.