Deelnemers

Kaart

Interviews

Foto van Jan Verdijk

Jan Verdijk

Interview met: Jan Verdijk

24 juni 2014

Even voorstellen

“Mijn naam is Jan Verdijk. Ik ben nu zo’n 4 jaar gepensioneerd, vervroegd, wat mij erg bevalt. Ik hobby en ik doe en ik ben veel bezig met zaken in en rond het huis. Voor mijn vervroegd pensioen was ik adjunct directeur van de BelastingTelefoon van de Belastingdienst. Een heel boeiende baan, maar ik mis het nu voor geen dag.”

Waarom VeleHanden?

“Ik ben terechtgekomen bij VeleHanden via de NGV, de Nederlandse Genealogische Vereniging. Het stond een keer in de mailing van het NGV. Ik ben toen begonnen met het invoeren van de militieregisters. Dat vond ik wel grappig om te doen. Toen zag ik dat Nijmegen ook mee ging doen, dus toen ben ik met Nijmegen verder gegaan. Ik vind ook dat ik iets terug moet doen. Ik ben het stamboomonderzoeken ingerold wat mijn interesse wel wekte. Ik ben vaak de archieven in geweest maar maak ook vaak gebruik van gegevens op internet. Dan denk ik ja, dit moet ook allemaal ingevoerd worden en daar zijn mensen wel mee bezig. Dus ik vond het gewoon leuk om iets terug te kunnen doen en dan hebben we daar ook nog allemaal plezier van. Zodoende ben ik begonnen met VeleHanden en ik moet zeggen ik vind het nog leuk ook!”

Leukste project?

“Op dit moment is dat bevolkingsregisters Nijmegen. Daar ben ik op dit moment consequent mee aan de gang en vind ik ook het leukste project. Ik vind het invoeren erg leuk, het controleren hoeft van mij niet zo. Ik werk ook het liefst aan dit project omdat veel je bekend voorkomt omdat ik zelf uit die buurt kom. Dat is bij bijvoorbeeld Amsterdamse projecten minder voor mij waardoor het vaak ook lastiger wordt. Het moet wel leuk blijven natuurlijk. Wat ik ook erg leuk vind is de berichtenpagina en de statistieken. Dat werkt toch als een soort rivaliteit maar het is erg leuk om te zien ha ha! En de berichten te lezen over bijvoorbeeld de beroepen vind ik erg interessant.

Wanneer op VeleHanden?

“Eigenlijk zit ik elke dag wel te werken op VeleHanden. Zo op een avond als er niks op televisie is dan ga ik lekker een uurtje typen. Ik ben er nooit heel lang achter elkaar mee bezig maar gemiddeld wel zo’n uur per dag. Wanneer het mooi weer is en ik ook lekker in de tuin kan werken komt het er wat minder van.”

Wat heeft u geleerd?

“Zoals ik hierboven al heb gezegd vind ik het zien van de beroepen erg leuk. Ook om te zien hoe die families in elkaar zitten. Wanneer ik iets niet precies kan lezen dan zoek ik het ook wel eens op, op WieWasWie, daar leer ik dan weer van.

Wat kunnen we verbeteren?

“Dat wanneer je per ongeluk op enter klikt tijdens het invoeren je scan gelijk weg is. Ik zou het fijn vinden als er een stap tussen kon zitten. Zo kan je zeker aangeven of het wel de bedoeling was om op enter te drukken. Nu heb ik al meerdere malen gehad dat mijn scan nog niet is afgerond maar wel al ingeleverd is.”