Deelnemers

Kaart

Interviews

Foto van Inez

Inez

Interview met: Inez

1 augustus 2013

Even voorstellen

“Genealogie is mijn hobby, daar ben ik al bijna 10 jaar ‘druk’ mee en met veel plezier! Museumbezoek, stadswandelingen, lezen, concerten en lezingen over allerhande onderwerpen zijn de favoriete bezigheden van ons beiden (partner en ik).”

Waarom VeleHanden?

“Op Internet is zo veel te vinden, BS, DTB, inventarissen en noem maar op. Daar heb ik ontzettend veel aan, je hoeft soms de stoel niet meer uit (wat ook wel jammer is want een archiefbezoek heeft ook zijn charme, gesnuffel in oude boeken.. heerlijk). Dat is het werk van vele vrijwilligers! Toen ik de oproep zag op de website van het Stadsarchief voor VeleHanden (militieregisters) dacht ik meteen… nu kan ik iets terugdoen.”

Leukste project?

“In 1e instantie was dat Militieregisters, omdat ik daar vanaf het begin bij betrokken was, de inbreng voor verbeteringen, het overleg, dat was erg leuk. Nu vind ik vooral de Bevolkingsregisters interessant.”

Wanneer op VeleHanden?

“Meestal voer ik in tussen 16.30 en 18.00 uur. Het eten is voorbereid en de poes heeft eten gehad (anders loopt ze continu over het toetsenbord of gaat voor het scherm zitten). Mijn computer staat in de woonkeuken, dus als er iets op het vuur staat te pruttelen, kan ik dat in de gaten houden. Als ik na een drukke dag niet kan slapen, is invoeren ook een prima middel om het hoofd leeg te maken. Alles is stil om me heen (buiten en binnen) en dan is een uurtje zo voorbij.”

Wat heeft u geleerd?

“Veel geleerd over plaatsnamen. Aardrijkskunde was nooit mijn sterke kant, maar ik weet nu een boel over de Friese plaatsnamen! Verder ook veel over de straatnamen in Amsterdam, ik zoek dan in de historische gids van Amsterdam de straat op en lees dan over wat er vroeger was etc. Of kijk op de beeldbank naar de oude foto’s .”

Wat kunnen we verbeteren?

“Het zal een verademing zijn als elk project zijn eigen werkomgeving heeft, nu zit alles door elkaar. Als ik op het Forum kijk (doe ik eigenlijk elke dag) dan staat er soms zo veel op van de verschillende projecten, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.”