Geboeid door boeven! Inschrijfboeken van Brabantse Huizen van Bewaring 19e eeuw

Van kruimeldief tot moordenaar, van wanbetaler tot vechtjas, je komt ze allemaal tegen in onze archieven. Duik mee in de zelfkant van ons Brabant!

Stand van zaken

 • 65.204 scans
 • 419 deelnemers

 • 56.703
  • 13% Onbruikbaar
  • 87% Dubbel ingevoerd
  • 87% Gecontroleerd
  Dubbel ingevoerd 100%
 • 56.703
  • 13% Onbruikbaar
  • 87% Dubbel ingevoerd
  • 87% Gecontroleerd
  Gecontroleerd 99.9%
Mariët Bruggeman (BHIC)

Mariët Bruggeman (BHIC)

De laatste boeven achter slot en grendel

Deze grote klus is bijna geklaard; de laatste boeven worden op dit moment nog gevangen en ingeschreven, maar de meesten zijn al veilig opgeborgen. Dankzij jullie!

 

Omdat we jullie hiervoor graag een bedankje willen geven, hebben we weer een boek gevonden.

Dit boek kunnen jullie bestellen met de gespaarde VeleHanden-punten van dit project.

Het boek heet ‘De zussen Van Gogh’ en is geschreven door de kunsthistoricus Willem-Jan Verlinden.

In dit boek haalt hij de drie dochters (Anna, Lies en Wil) van de familie Van Gogh uit de schaduw van hun broers Vincent en Theo, en schetst een fascinerend tijdsbeeld van de turbulente ontwikkelingen tijdens de tweede helft van de negentiende eeuw en het fin de siècle.

Ze groeiden op in een tijd dat er voor het eerst lange afstanden met de trein konden worden afgelegd, `impressionist'  nog een spotnaam was, de vrouwenbeweging net in de kinderschoenen stond en dromers van allerlei politieke gezindten op de barricades stonden om de revolutie af te kondigen.

Willem-Jan Verlinden brengt de aspiraties, dromen, teleurstellingen en het verdriet van de drie zussen Van Gogh prachtig in beeld en geeft een unieke inkijk in een bijzonder gezin tegen de achtergrond van een wereld die in rap tempo veranderde.

 

Tijdens de bijeenkomst van 4 februari 2017 zal Willem-Jan zijn onderzoek voor het schrijven van dit boek nog eens extra toelichten.

 

Het aantal punten wat je nodig hebt voor dit boek is, net als de vorige keren, 1500. Mocht je het leuk vinden om dit boek te krijgen, dan kun je een coupon voor 1500 punten aanmaken bij dit boevenproject.

Helaas zul je dan nog wel even geduld moeten hebben, omdat we het je pas kunnen toesturen ná half februari. Maar we krijgen dan wel hele mooie nieuw gedrukte boeken.

Het boek van Steffie van den Oord ‘De vrouw met de bijl’ en het boek van Klaas de Graaff ‘Bronstig Brabant’ is trouwens ook nog steeds bij te bestellen, mocht je dit nog niet gedaan hebben.

 

 

Hoe maak je een coupon aan bij www.velehanden.nl ?

Als je ingelogd bent dan kies je bij de pagina waar jouw project of projecten staan, voor het tabje ‘puntenoverzicht’. Vervolgens kies je het project ‘Geboeid door boeven’ en klik je op ‘meer’.

Dan kies je voor de optie ‘Zelf coupon maken’ en kun je het benodigde aantal punten invullen (1500) en op de knop ‘Maak’ drukken.

 

Laat je ons dan ook nog even via de mail weten dat je een coupon hebt aangemaakt, voor welk boek je deze coupon hebt aangemaakt en of je het boek bij het BHIC in ’s-Hertogenbosch op wilt komen halen of dat je liever hebt dat wij het je toesturen?  .

Het e-mailadres is velehanden@bhic.nl en als je dan ook nog even je adres en de couponcode erbij zou willen zetten dan komt het helemaal goed.