80.000 minuten

Fijn dat u meedoet met het on-line beter beschikbaar krijgen van de oude notariële protocollen van Leiden en omgeving van 1564 tot 1811. Al enkele jaren zijn de scans van de notariële protocollen via de website www.archiefleiden.nl beschikbaar. Daarnaast is een deel van de protocollen geïndiceerd door vrijwilligers, maar dat werk is nog niet voltooid. Voordat de index gekoppeld kan worden aan de scans, moet eerst de index afgemaakt worden. Het project heeft de naam 80.000 minuten meegekregen. Niet dat we denken dat het project in 80.000 minuten kan worden gedaan, maar het slaat op de ongeveer 80.000 akten die uiteindelijk moeten worden gekoppeld aan de namen uit de index. De akten die bij de notaris achterblijven en worden ingebonden, noemen we minuten.

Stand van zaken

  • 76.819 scans
  • 371 deelnemers

  • 10.435
    • 77.1% Onbruikbaar
    • 13.6% Dubbel ingevoerd
    • 13.6% Gecontroleerd
    Dubbel ingevoerd 90.7%
  • 10.436
    • 77.1% Onbruikbaar
    • 13.6% Dubbel ingevoerd
    • 13.6% Gecontroleerd
    Gecontroleerd 90.6%

Project info

 

VeleHanden tijdelijk uit de lucht

Beste deelnemers,

De laatste paar weken is het VeleHanden team druk bezig geweest achter de schermen met het onderhouden en verbeteren van de website. U zult wel denken, wat zijn deze veranderingen dan? Voornamelijk zijn dit verbeteringen die voor ons als VeleHanden team heel voordelig zullen zijn in de beheerdersomgeving.
Voor u als deelnemer is er een nieuwe viewer gerealiseerd waardoor het invoeren en controleren nog fijner zal verlopen.  We hebben alles uitgebreid getest op de testomgeving van VeleHanden maar willen dit nu graag live gaan zetten.
Vanavond 3 augustus, 17:00 tot vermoedelijk morgenochtend 4 augustus, 09:00 zijn wij van plan alles naar de live site te kopiëren. Dit betekend dat de website dan niet bereikbaar zal zijn. 

Excuses voor het ongemak.

Mocht het zo zijn dat er de komende dagen vreemde zaken op de website gebeuren horen wij dat heel graag! U kunt een mailtje met voorbeelden/screenshots toesturen naar info@velehanden.nl

Alvast bedankt voor de samenwerkingen. 

Met vriendelijke groet,
het VeleHanden team

  • Beste deelnemers,

    Vorige week hebben wij voor jullie op het platform een nieuwe viewer geïnstalleerd. We hebben veel positieve reacties gehad en waardevolle opbouwende kritiek. Bedankt daarvoor. We zijn druk bezig geweest met het verwerken en documenteren van alle feedback die wij hebben mogen ontvangen. Deze zullen de komende weken worden opgepakt en aangepast. Gedurende deze weken zullen jullie merken dat we de laatste puntjes op de i zullen zetten. Uiteindelijk zal er weer een mededeling kom als alles is aangepast. Sterker nog, tijdens het schrijven van dit bericht is er al weer één issue opgelost. Graag wil ik jullie op de hoogte brengen van de volgende aanpassingen die wij zullen verbeteren:

    Viewer opties:
    We hebben veel reacties gekregen over de viewer opties (icoontjes links in de viewer). In verband met alle type projecten die wij op het platform hebben, hebben wij besloten dat deze positionering toch de beste optie is. Omdat wij ons goed kunnen voorstellen dat deze opties ook wel in de weg kunnen zitten willen we graag mogelijk maken om deze te kunnen tonen of verbergen. Daar zal dus een knop of vinkje voor komen.
    Deze icoontjes vallen overigens ook over de invoervelden. Deze worden uiteraard aangepast zodat deze, zoals bedoeld, gewoon binnen de viewer zullen vallen.

    Navigator:
    Rechtsboven in de viewer is de navigator te vinden. Op dit moment wordt de marge die je hebt in de viewer ook getoond in de navigator. Wij zullen laten aanpassen dat alleen de scan wordt getoond zonder extra marge

    Scan meebewegen:
    We hebben ook te horen gekregen dat de viewer te snel werkt en dan deelnemers dit als niet prettig ervaren. Wij denken dat dit een kwestie van wennen is. Wel zullen we gaan kijken of we de verspringingen iets statischer kan verlopen zodat het beeld niet zo heen en weer schommelt. Ook zullen we ook nog aandacht besteden aan de verspringingen van de scan per project.

    Laatst opgeslagen instellingen:
    Bij de vieweroptie navigator uit en aan zetten, contrast en helderheid moet het mogelijk kunnen zijn om deze naar wens in te stellen en dat het systeem deze instelling behoud bij het uitdelen van de volgende scan. Dit geldt ook voor de zoomlevel van de scan. Wanneer u een nieuwe scan toegewezen krijgt zal deze in dezelfde zoomlevel van de opgeslagen scan getoond worden. Op de testomgeving werkt dit al, nu nog op de live website!

    Verder zijn er nog wat schoonheidsfoutjes en project gerelateerde issues die wij zullen oppakken en afhandelen.

    We doen ons best om alles zo snel mogelijk op te pakken en te verwerken. Laat het ons vooral weten wat jullie verdere bevindingen zijn. We doen ons best om (bijna) alle wensen van de +8.000 deelnemers te realiseren. Houd er rekening mee dat niet alles altijd te realiseren is.

    Met vriendelijke groet,

    Het VeleHanden team