Wonen op Walcheren, vervolg Bevolkingsregisters 1812-1900

Help het Zeeuws Archief met het indexeren van de bevolkingsregisters van Walcheren (1826-1900). Wie woonden er? En wat deden de eilandbewoners voor de kost?

Stand van zaken

 • 26.960 scans
 • 323 deelnemers

 • 23.013
  • 14.6% Onbruikbaar
  • 85.4% Dubbel ingevoerd
  • 85.4% Gecontroleerd
  Dubbel ingevoerd 100%
 • 23.013
  • 14.6% Onbruikbaar
  • 85.4% Dubbel ingevoerd
  • 85.4% Gecontroleerd
  Gecontroleerd 100%
Daniel Obbink

Daniel Obbink

Wonen op Walcheren bijna afgerond

Er komen steeds meer berichten van invoerders dat er geen scans meer in voorraad zijn om te worden ingevoerd. Hoewel de teller nog niet op 100% staat is dit toch te verklaren omdat de controleurs nog druk bezig zijn met de 'laatste loodjes'. Het kan gebeuren dat zij scans opnieuw openstellen voor invoer, als de kwaliteit onvoldoende blijkt te zijn. Blijf daarom regelmatig kijken en haak niet te vroeg af! Zo kunnen we tot een zeer snelle afronding komen van een voorspoedig verlopen project. Iedereen alvast bedankt voor de inzet en wie weet tot ziens bij een vervolg crowdsourcingsproject van het Zeeuws Archief!

 • dac

  dac

  Laatst bijgewerkt op: 

  Helaas worden er nog steeds scans ter controle aangeboden waarvan regelmatig wel meer dan de helft van de regels door een of meer deelnemers niet werd ingevoerd.

  Dzez scans moeten dus telkens nogmaals door twee deelnemers worden ingevoerd.

  Kan het zijn dat de deelnemer(s) die zeer volhardend is/zijn in het onvolledig invoeren van scans deze scans zelf opnieuw aangeboden krijgt/krijgen en dan eventueel nogmaals maar de helft van de regels overneemt/overnemen?

  Als deze invoerder(s), zo ik mag hopen, bericht van de projectleiding gekregen heeft/hebben -  na steeds opnieuw gerapporteerd te zijn door de controleur(s) - en in dat bericht van de leiding op deze fout gewezen is/zijn, dan begrijp ik niet waarom dit probleem nog niet is opgelost.

   

  Wat is hier aan de hand?

 • Jan Vermazen

  Jan Vermazen

  Absurd. Maar ik begrijp dat de betreffende deelnemer(s) nu inmiddels wel gewezen is/ zijn op het niet correct of onvolledig invoeren? Dit bericht van jou, Dac, zullen ze dan ook wel weer niet lezen...Jammer voor een ieder, deelnemers en controleurs, dat het zo moet lopen...

 • dac

  dac

  Laatst bijgewerkt op: 

  Of ze per mail aangeschreven zijn, weet ik niet. Het is wel duidelijk dat hij/zij het forum niet leest/lezen.

 • Gapinge

  Gapinge

  Het klopt wat dac schrijft (daar bestaat geen twijfel over) maar laten we niet vergeten dat er tienduizenden scans wel goed en naar behoren zijn ingevoerd!

  Op de 58.000 scans (dubbel invoer) van dit project gaat het misschien om 2% waar we als controleurs echt niet tevreden over konden zijn of de handen vol aan hadden om het te corrigeren. Op zo'n aantal is dat ook weer geen al te groot drama. Hiermee moedig ik het lukraak invoeren geenszins aan laat dat duidelijk zijn, niet bij dit project maar evenmin bij een ander Vele Handen project.

  Je hoopt dat beide partijen leren van het signaleren van de omissies.

  In de komende week zullen er nog wat scans binnendruppelen om in te voeren en te controleren maar dan is het ook echt klaar.

  Voor een volgend Zeeuws project verdient het zeker aanbeveling om de lijst invoerders eens kritisch tegen het licht te houden om te zien of er notoire zondaars tussen zitten die de invoerinstructies niet getrouw opvolgden en waarvan de ingevoerde scans (bij herhaling) opnieuw beschikbaar werden gesteld.

  Laten we vooral met zijn allen tevreden zijn over het bereikte resultaat en dat binnen redelijk korte tijd na de start van begin februari. 

  U groetend!

 • Daniel Obbink

  Daniel Obbink

  Laatst bijgewerkt op: 

  Beste Gapinge, dank voor je reactie. Ondanks de aandacht op het forum, het sturen van rondmails met instructies en het persoonlijk benaderen van invoerders die vaak dezelfde fout(en) maken bleek het toch niet altijd makkelijk om iedereen op dezelfde lijn te krijgen. Maar uit jouw bericht begrijp ik dat het aantal afgekeurde scans toch zeer redelijk te noemen is. Dat is fijn om te horen, maar bij een vervolgproject zullen we toch nog beter proberen om iedereen te voorzien van zo duidelijk mogelijke instructies. Aan de andere kant blijft het zo consciëntieus mogelijk opvolgen ervan een verantwoordelijkheid die bij iedere invoerder zelf ligt.

  Ik zelf ben weer, net als bij het pilotproject met de registers van Koudekerke, verrast door de snelheid waarmee alles is gedaan en ook de kwaliteit van de ingevoerde data. Hierover kunnen wij hier zeker niet klagen, ook in vergelijking met andere invoerprojecten die wij hier draaien met fysiek bij ons aanwezige vrijwilligers. Alle invoerders en zeker ook de controleurs hartelijk dank voor alle inzet voor het bereiken van dit mooie resultaat.

  Als de invoer- en controlefase volledig is afgerond gaan wij hier aan de slag met het verdere verwerken van de gegevens, zoals het vervangen van de afgekorte plaatsnamen voor de gestandardiseerde versies en het koppelen van de data aan de scans. Tot slot hopen we dit jaar nog alles te kunnen publiceren op Zeeuwen Gezocht en www.archieven.nl.