Bevolkingsregisters gemeentearchief Steenwijkerland 1826-1939

Help mee onze bevolkingsregisters toegankelijk te maken zodat iedereen met wortels in een van de voormalige gemeentes Giethoorn, Blokzijl, Steenwijk, Vollenhove, Wanneperveen, Oldemarkt, Kuinre of Steenwijkerwold naar zijn of haar voorouders kan speuren!

Stand van zaken

 • 48.324 scans
 • 181 deelnemers

 • 43.533
  • 9.9% Onbruikbaar
  • 90.1% Dubbel ingevoerd
  • 90.1% Gecontroleerd
  Dubbel ingevoerd 100%
 • 43.533
  • 9.9% Onbruikbaar
  • 90.1% Dubbel ingevoerd
  • 90.1% Gecontroleerd
  Gecontroleerd 100%
 
Martine (GA Steenwijkerland)

Martine (GA Steenwijkerland)

100%!!! Resultaten, bijeenkomst 22 januari 2016 en boek te bestellen

Laatst bijgewerkt op: 

Beste allemaal,

Na een week met nog enkele ronddwalende scans is het dan zover: alle 48.324 scans zijn ingevoerd, de teller staat op 100 %. Via dit berichtje willen we graag onze waardering richting jullie uitspreken. Want wat is er veel werk verzet en wat is het snel gegaan! We zijn gestart op 24 februari, en vandaag, 10 december 2015, staan alle scans er in. Uitgaande van 5 namen per pagina, zijn er door jullie in de afgelopen maanden zo’n 240.000 namen ingevoerd. Geweldig!

Resultaten

Wat is er nu straks allemaal terug te vinden? Alle personen in de bevolkingsregisters van ca. 1830 tot 1939, van de volgende gemeenten:

-  Kuinre

- Giethoorn

-  Blokzijl

-  Wanneperveen

-  Oldemarkt

-  Stad Vollenhove

-  Ambt Vollenhove

-  Steenwijk *

-  Steenwijkerwold *

-  Blankenham *

Mensen met voorouders in één of meerdere van deze regio’s kunnen zich dus gaan uitleven :-). Deze week zullen de laatste registers van Steenwijkerwold door ons verwerkt worden. De verwachting is dat volgende week alles online staat. Alle registers zijn hier raadpleegbaar. De scans zijn gekoppeld aan de namen, dus bij een zoekactie op naam komt de scan ook naar voren. Let bij het zoeken goed op. Zoals jullie waarschijnlijk wel is opgevallen, waren niet alle ambtenaren in de negentiende eeuw even consequent met spelling. Bijvoorbeeld Janssen of Jansen. Jacob of Jakob. Hiervoor kan tijdens het zoeken een procentteken gebruikt worden (%). Ja%ob of Jans% bijvoorbeeld. De machine doorzoekt dan alle opties.

*Deze registers zijn deels ingevoerd door onze enthousiaste ploeg vrijwilligers in huis. Blankenham is geheel door hen ingevoerd.

Bijeenkomst 22 januari 2016

 Als dank voor jullie inzet willen we graag een gezellige bijeenkomst organiseren op vrijdagmiddag 22 januari 2016. Iedereen die vanaf 50 scans (300 punten) heeft ingevoerd is van harte welkom. De ontvangst zal plaats vinden in Rams Woerthe, een prachtige Jugendstil villa in Steenwijk. Er zal daar tijd zijn voor een hapje en een drankje en ook zal er een rondleiding door de villa voor ons verzorgd worden. Vervolgens zullen we doorgaan naar het gemeentehuis aan de Vendelweg, waar ons archief gevestigd is. Daar zullen we een kijkje nemen in ons archiefdepot en kunnen onze topstukken, o.a. de stadsrechten van Vollenhove uit het jaar 1354, bekeken worden.

Rams Woerthe ca. 1905

 

Om je op te geven voor de bijeenkomst, stuur een mailtje naar gemeentearchief@steenwijkerland.nl. Aanmelden kan tot 14 januari 2016. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol is vol. Let op: alleen bij voldoende belangstelling zal deze activiteit doorgaan. Na aanmelding zal verdere informatie volgen.

 

Te bestellen met punten

 Tot slot nog te bestellen met jullie punten: het boek Verborgen verleden (het stamboomboek) van Rob van Drie. De bevolkingsregisters vormen een hele mooie bron, maar er is nog veel meer wanneer je naar je voorouders op zoek bent! Dit boek kan daarbij helpen.

Voor 1800 Vele Handen punten is het boek te bestellen. Graag een coupon aanmaken en een mailtje naar ons sturen met je adresgegevens.

 

De canon en ontmoetingsplaats van verhalen zijn niet meer te bestellen. Jullie kunnen je punten nog wel inzetten, tot 1 juli 2016, voor goede kwaliteit afbeeldingen uit onze beeldbank, en voor scans van archiefstukken voor stamboomonderzoek. Lees daarvoor dit bericht.

 Topinvoerders

 Voor onze topinvoerders hebben we nog een kleine verrassing, zij ontvangen binnenkort een mailtje.

 

Tot slot

 Aan iedereen die heeft meegedaan aan dit project: heel hartelijk dank. Hopelijk hebben jullie net zoveel plezier aan dit project beleefd als wij. We hopen jullie te zien op 22 januari 2016! En anders misschien tot ziens in onze studiezaal.

 

Hartelijke groet,

Namens alle medewerkers van het gemeentearchief,

 Martine de Boer