Er zit muziek in de crowd

Help ons met het laten herleven van de muzikale radio- en tv-historie met behulp van de gedigitaliseerde bladmuziek uit de omroepmuziekcollectie. Graag vullen we onze catalogus op www.muziekschatten.nl aan met de informatie die op de meer dan 40.000 geselecteerde partituren staat geschreven. Met die nieuwe gegevens zijn de stukken beter te vinden en te koppelen met andere collecties, zoals die van het Instituut voor Beeld en Geluid of Muziekweb.

Stand van zaken

  • 6.064 scans
  • 117 deelnemers

Project info

Bij de Stichting Omroep Muziek in Hilversum is een van de grootste bladmuziekcollecties van Europa opgeslagen.

Ongeveer 40.000 van de stukken die tussen 1930 en 1980 speciaal voor radio en televisie werden gecomponeerd zijn in de afgelopen twee jaar gedigitaliseerd en beschikbaar gesteld via www.muziekschatten.nl.

Het betreft herkenningsmelodieën en liedjes, bijvoorbeeld uit roemruchte programma's als De bonte dinsdagavondtrein, Showboat, Farce majeure en de Corry Brokken Show, het repertoire van radio-orkesten als De Ramblers, The Skymasters en De Zaaiers, maar ook muziek bij hoorspelen en uit radiorevues.

Op deze manier hopen we musici, onderzoekers en verhalenvertellers te inspireren om de rijke muzikale omroephistorie te laten herleven.

 

Wat vragen wij van u?

Met uw hulp hopen we de zeer beperkte metadata te kunnen corrigeren en verrijken, zodat de muziek beter vindbaar wordt en te koppelen is met informatie en content van andere instituten, zoals bijvoorbeeld het Instituut voor Beeld en Geluid en Muziekweb. 

Kortom, met uw hulp kunnen we de informatie op www.muziekschatten.nl beter toegankelijk en nog bruikbaarder maken