AlleFriezen - Bevolkingsregisters

Help mee met het ontsluiten van de bevolkingsregisters van alle Friezen. In dit project de registers uit het tijdvak 1850-1939 van de volgende gemeentes: Boarnsterhim (sinds 1 januari 2014 opgegaan in de gemeente Leeuwarden), Littenseradiel, Schiermonnikoog, Vlieland, Harlingen, Friese Meren, Kollumerland, Tytsjerksteradiel en Menaldumadeel c.a. . Er volgen er meer.

Stand van zaken

 • 317.015 scans
 • 922 deelnemers

 • 252.409
  • 3.3% Onbruikbaar
  • 79.6% Dubbel ingevoerd
  • 79.6% Gecontroleerd
  Dubbel ingevoerd 82.9%
 • 252.293
  • 3.3% Onbruikbaar
  • 79.6% Dubbel ingevoerd
  • 79.6% Gecontroleerd
  Gecontroleerd 82.8%
Meedoen aan dit project
G. Bosgraaf-Veenstra, (Noardeast-Fryslân)

G. Bosgraaf-Veenstra, (Noardeast-Fryslân)

nov 2017- juni 2018 voor Jelle de ARCHIEFWROTTER

Laatst bijgewerkt op: 

Beste Jelle,

Gistermiddag 9 november 2017 ontdekte ik dat ik een veel lager aantal: 59.031 scans heb gecontroleerd, doch het waren er 62.557! Zelf houd ik een staat bij hoeveel ik per dag/week controleer. In week 30 oktober t/m 6 november 2017 heb 1178 scans gecontroleerd, en niet slechts 165 zoals staat aangegeven!  Deze week heb ik op maandag 6 november  153 scans gecontroleerd, dinsdag slechts 10 scans [meer waren er ook niet], woensdag niet gecontroleerd, donderdag 9 november waren er slechts  49 scans, vanavond [vrijdag 10 november tot half negen] nog eens slechts 25 scans gecontroleerd deze week tot vanavond: 237. Waarmee mijn totaal aantal gecontroleerde scans op dit moment uit komt op 62.631. Wat mij verder opviel is dat het aantal ingevoerde scans per dag erg weinig is en dat de stand ingevoerde/dubbel ingevoerde en gecontroleerde scans veel lager ligt dan enkele weken terug, het aantal lag toen ver boven 236.000 met een percentage van meer dan 86%. Waar zijn al die ingevoerde en gecontroleerde scans/pagina's gebleven? Er moet ergens in het systeem een flinke fout zijn optreden.

Enkele invoerders hebben ook ontdekt dat het fout is gegaan bij de tellingen, niet alleen van deze week maar naar nu blijkt ook minstens bij nog twee weken eerder. Ik ga ervan uit dat de fout wordt hersteld en de standen worden gecorrigeerd.

Met vriendelijke groet,

G. [Trudy] Bosgraaf-Veenstra

 

N.B. lees mijn laatste reactie onderaan

Vandaag 19 juni 2018 staat mijn meter om 13.00 uur al op 69.000 gecontroleerde scans.

 • Archiefwrotter

  Archiefwrotter

  Beste Trudy,

  Dit is vreemd en ik heb er geen verklaring voor. Ik zal je bericht doorsturen naar Picturae, zij gaan over de statistiek. Wel is er op mijn verzoek door Picturae een aantal scans weer ingetrokken. Het blijkt dat de achterkanten van de bevolkingskaarten van Heerenveen niet aan de voorkant gekoppeld zit. Picturae gaat kijken of dit euvel verholpen kan worden. Misschien heeft dit er ook wel voor gezorgd dat de puntentelling niet geheel correct meer is maar dat is slechts gissen van mij kant.

  Ik ga je opmerking naar het bedrijf sturen met de vraag daar onderzoek naar te doen. Natuurlijk geldt dit dan ook voor de overige vrijwilligers.

  vriendelijke groeten, Jelle

 • Sám (Picturae)

  Sám (Picturae)

  Hoi Trudy,

  Jelle heeft dit bericht bij ons onder de aandacht gebracht. Ik zal samen met de programmeur moeten kijken of hier spraken is van een technische fout. Zo ja, waar de technische fout is, de technische fout en de puntenaantallen herstellen.

  Zodra we meer weten neem ik contact op per e-mail.

  Met vriendelijke groet,

  Het VeleHanden team

 • G. Bosgraaf-Veenstra, (Noardeast-Fryslân)

  G. Bosgraaf-Veenstra, (Noardeast-Fryslân)

  Beste Sám, [medewerker Picturae]

  Bedankt voor uw toezegging om uit te zoeken waar de fout is ontstaan. Vanavond zag ik op de beginpagina: Mijn profiel, dat daar wel een juiste puntentelling staat vermeld. Zowel voor de door mij gecontroleerde scans  alsook het aantal ingevoerde scans. De laatste maanden heb ik geen scans ingevoerd, daar is dan ook geen fout ingeslopen, bij mij ging het om het aantal gecontroleerde scans, deze zijn op mijn bijgehouden lijstje [62.722] nu gelijk aan het aantal op de pagina: Mijn profiel, ra.. ra.. Dat was eerder niet het geval toen was ik plotseling enkele duizenden gezakt, maar daarover heeft u al bericht ontvangen van Jelle. In het overzicht van alle vrijwilligers staat het nog wel steeds fout.

  In afwachting, met vriendelijke groet,

  Trudy Bossgraaf-Veenstra

 • Laatst bijgewerkt op: 

  statistieken in juni 2018 nog steeds niet bijgewerkt

  Onderstaande melding staat ook onder kopje: vragen

  N.B. vandaag 17 juni 2018 totaal 68.881 scans gecontroleerd. Mijn profiel geeft aan 65.198 en op het algemeen overzicht 35 minder: 65.163.

  Ik heb ook de statstieken gecontroleerd vanaf het moment dat ik begon, ook daar klopt de telling niet! Ik ben nog steeds 3683 scans kwijt bij de gecontroleerde scans.

  Mijn Profiel: 65.272 en statistieken 65.237 [verschil steeds 35] totaal 3.683 verdwenen gecontroleerde scans.

  ter informatie:

  Aan het einde van de dag op 18 juni 2018 staat mijn teller voor gescontroleerde scans op 68.955!

   Vandaag 19 juni 2018 staat mijn meter rond 13.00 uur al op 69.000 gecontroleerde scans.

  eerder schreef ik het volgende:

  Beste Jelle,

  Nog steeds worden de statistieken niet correct bijgehouden. Vrijdag 8 december j.l. weer een fout ontdekt. Op Mijn Profiel staat wel het juiste aantal vermeld. Ra... ra..

  Met vriendelijke groet,

  Trudy.

   N.B. ook dat klopt al lang niet meer!

   

   

 • Mark Groothuis (Picturae)

  Mark Groothuis (Picturae)

  Beste Trudy,

  Onze excuses dat het antwoord lang op zich heeft laten wachten. Het probleem met de verkeerde statistieken heeft zich voorgedaan nadat verkeerde scans online stonden en deze weer van VeleHanden zijn afgehaald. Hierdoor kan het voorkomen dat invoer- en controlestatistieken niet meer kloppen. Dit is ook het geval bij de gegeven voorbeelden op het forum. Hier zijn meer scans ingevoerd dan het platform weergeeft. Helaas is dit niet (eenvoudig) te repareren. Het is wel zo dat behaalde punten, niet zijn gewijzigd. Punten die eenmaal verkregen zijn, worden niet meer verlaagd of afgenomen.

  Helaas blijft het aantal ingevoerde scans dus op het aantal wat nu aangegeven staat (ook al zijn er in praktijk meer ingevoerd). Wij hopen, ondanks dit euvel, dat verder het project naar tevredenheid verloopt.

  Met vriendelijke groet, 

  Mark Groothuis