Technische hulp voor het optimaliseren van VeleHanden

20 December 2013

JavaScript

Om VeleHanden goed te laten werken, wordt gebruikt gemaakt van JavaScript. JavaScript is een programmeertaal die op heel veel websites gebruikt wordt. JavaScript is beschikbaar in elke browser. In sommige browsers staat JavaScript echter uitgeschakeld. Als dat zo is, vertoont de website verschillende beperkingen. Het meest opvallende is dat de scan bij het invoeren of controleren heel klein getoond wordt en je niet kunt in- of uitzoomen. Maar ook andere zaken zullen niet of niet goed werken, zoals het tussentijds opslaan en de beeldindeling van de invoer- en controleschermen.

Hoe kunt u JavaScript activeren?

Op de website Browser Checker kunt u vinden hoe u JavaScript aan kunt zetten op Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Safari (Mac) en Safari (iPad en iPhone).

Flash

Flash is een computerprogramma dat op veel websites wordt gebruikt voor beeldmateriaal. Op de VeleHanden website gebruiken wij dit voor het tonen van de scans bij de invoer- en controleschermen. Als u geen Flash heeft geïnstalleerd, wordt een andere viewer gebruikt die werkt op basis van JavaScript. Deze heeft echter minder mogelijkheden als de Flash versie van de Viewer.

Hoe kunt u Flash installeren?

U kunt Flash installeren op de website van Adobe.

Cache legen

Cache is het tijdelijke opslaan van veelgebruikte data op uw computer. Hierdoor heeft u sneller toegang tot deze data. Hierdoor kunnen echter ook oude instellingen van de website blijven hangen, waardoor u de verbeteringen nog niet merkt. U kunt met behulp van een uitleg op Browser Checker uw cache legen. Wij raden u aan dit te doen.