Toevoeging knop Te moeilijk

Voor invoerders is de knop Te moeilijk toegevoegd.

13 May 2014

Is een scan te lastig voor u? Dan kunt u vanaf nu gebruik maken van de knop Te moeilijk. Dit betekent dat u dus niet meer op Onbruikbaar hoeft te klikken. Voorheen kon u bij de knop Onbruikbaar de optie ‘ik kan het handschrift niet ontcijferen’ kiezen, deze optie hebben wij dan ook verwijderd, zodat u hier de knop ‘te moeilijk’ voor kunt gebruiken. Wanneer u op de knop Te moeilijk klikt, wordt de scan als ‘te moeilijk’ gemarkeerd en krijgt u een nieuwe scan. De scan zal dan bij twee andere invoerders terecht komen die de scan kunnen proberen te indexeren.

Indien een scan drie keer als ‘te moeilijk’ is aangemerkt zal deze niet meer bij invoerders worden uitgedeeld, maar naar een controleur gaan. Deze controleur ziet in zijn/haar controlescherm dat de scan drie keer als ‘te moeilijk’ is aangemerkt en kan alsnog de gegevens invullen of als de scan alsnog niet te indexeren is deze als Probleem markeren. Een expert zal dan de scan bekijken.

Ook zal een scan bij een controleur komen wanneer deze een keer is ingevoerd en drie keer als ‘te moeilijk is aangemerkt’. De controleur krijgt dan de invoer te zien van die invoerder en de opmerking dat drie invoerders de scan als ‘te moeilijk hebben aangemerkt. Vervolgens kan de controleur de data van de ene invoerder aanpassen of eventueel hulp in schakelen van een expert indien hij/zij er zelf niet uitkomt. Dan kan gebruik worden gemaakt van de knop Probleem.
 
Tip

Bij verschillende projecten is het mogelijk om bij het tabblad Voorkeuren aan te vinken wat voor soort scans u wilt krijgen. Hier kunt u eventueel voorkeuren aanvinken zoals moeilijk of makkelijk, maar ook voorkeuren per periode of plaats.