Afscheid Vera

20 augustus 2015

Toen VeleHanden eind 2013 in een nieuw jasje werd gestoken, ging dit niet geheel vlekkeloos. Jullie hebben mij in die periode leren kennen op het forum en via de mail. Sindsdien ben ik volop betrokken geweest bij VeleHanden. De kinderziektes op de website verdwenen en ik leerde de gezelligheid van het forum kennen. Het is geweldig te merken hoe jullie met de verschillende bronnen op VeleHanden bezig zijn en hoe hier op het forum over wordt gekletst en de historie van personen, plaatsen en instellingen wordt gedeeld.

Helaas ga ik afscheid nemen van VeleHanden. Mijn werkzaamheden bij Picturae en daarmee ook bij VeleHanden stoppen. Per 1 september 2015 start ik bij het Centraal Bureau voor Genealogie. Het werk op VeleHanden heb ik altijd als zeer positief ervaren. Jullie enthousiasme en gedrevenheid heeft mij altijd buitengewoon geïnspireerd en was aanstekelijk. Ook heb ik erg veel plezier gehad in het inrichten en begeleiden van projecten in samenwerking met de verschillende instellingen.

Ik kan terugkijken op een bijzonder mooie tijd met een grote variatie aan bronnen die ontsloten werden: van registers tot brieven, van foto’s tot films, van repertoria tot pensioenkaarten en nog veel meer. Ook heb ik het geluk gehad aan vele gezellige bijeenkomsten deel te kunnen nemen, waaronder stadswandelingen, paleografiecursussen, eindfeesten, voorlichtingsbijeenkomsten en lezingen.

Tot slot wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking van de afgelopen jaren. Het was een eer om met jullie te werken en onderdeel te zijn van dit project. Ik wil iedereen nog veel plezier en succes wensen met het puzzelen met de verschillende bronnen en hoop dat jullie nog veel informatieschatten online doorzoekbaar maken.