Dijken van Polders

Foto's van de voormalige Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders en rechtsvoorgangers.

Stand van zaken

 • 43.547 scans
 • 248 deelnemers

 • 42.960
  • 0.1% Onbruikbaar
  • 98.7% Dubbel ingevoerd
  • 83.7% Gecontroleerd
  Dubbel ingevoerd 98.8%
 • 36.466
  • 0.1% Onbruikbaar
  • 98.7% Dubbel ingevoerd
  • 83.7% Gecontroleerd
  Gecontroleerd 83.8%
Meedoen aan dit project

Het Flevolands Archief

Het Flevolands Archief bewaart het geheugen van de provincie Flevoland in archieven en verschillende collecties. In Het Flevolands Archief vindt u tekeningen, foto's, kranten, boeken en archieven over de geschiedenis van Flevoland.

 

Fotocollectie van de RIJP

De Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders en rechtsvoorgangers, foto's, 1916-1991, bestaat uit foto’s die door, of in opdracht van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders en de Directie van de Wieringermeer gemaakt zijn. Deze foto’s geven een uniek beeld van de werkzaamheden bij het droogmaken en ontginnen van de polders. Ook krijgen we een inkijkje in het leven in de Wieringermeer, Noordoostpolder en de Oostelijke en Zuidelijke Flevopolder en in plaatsen aan de voormalige Zuiderzee. De collectie bevat niet alleen foto’s uit Flevoland, ook andere delen van het land, zoals Zeeland zijn vertegenwoordigd.

 

Hoe kan je helpen?

De RIJP beschreef de foto’s met termen die voor hun bedrijfsvoering duidelijk waren. De extra informatie over de gebeurtenissen en mensen die op de foto’s te zien zijn is hierdoor voor ons verdwenen. Door het toevoegen van deze aanvullende gegevens kunt u helpen om deze foto’s beter toegankelijk en raadpleegbaar te maken.

 

Wat gebeurt er na het aanvullen van de beschrijvingen ?

De fotocollectie is te vinden op de beeldbank van onze website www.hetflevolandsarchief.nl. Nadat alle beschrijvingen zijn aangevuld worden deze bijgewerkt in onze beeldbank.

 

Waardering

Naast onze dankbaarheid, ontvangt u als blijk van waardering voor uw werk aan ons project, 1 VeleHanden punt per ingevoerde scan. Een controleur ontvangt ook 1 VeleHanden punt per gecontroleerde scan. Bij het behalen van 2000 punten geven wij een kleine prijs weg, bij 3500 punten is dit een grote prijs. Voor deze periode zijn de te winnen prijzen exclusieve kalenders, met unieke foto’s die hierop gedrukt zijn afkomstig uit ons archief. Let op! De prijzen kunnen per periode verschillen.

Indien u voldoende punten heeft behaald kunnen deze ingewisseld worden voor een prijs:

- Wissel uw punten in voor een coupon

- Sla de coupon op

- Plaats uw bestelling via een mail onder ververmelding van de kleine of grote prijs, naam gegevens, uw adres, en als bijlage uw coupon

- U ontvangt uw prijs per post (prijs is inclusief verzendkosten)

 

Contact opnemen?

Voor vragen, opmerkingen of suggesties in verband met de invoeren van de aanvullende gegevens, kunt u hiernaast terecht op het forum van Vele Handen.

Wilt u meer weten over Het Flevolands Archief of ander lopende projecten van ons, kijk dan op onze website www.hetflevolandsarchief.nl en volg ons op twitter https://twitter.com/HFArchief/ en facebook https://www.facebook.com/HetFlevolandsArchief/