Zaanse briefhoofden

De collectie Zaanse Briefhoofden bevat briefhoofden, kwitanties van Zaanse bedrijven en instellingen uit de negentiende tot en met de twintigste eeuw. Er zitten prachtige exemplaren tussen die gebruikt kunnen worden als illustraties. Ook voor onderzoek naar bedrijfsgeschiedenis is dit een prachtige bron. Met uw hulp maken we de collectie online doorzoekbaar. Op die manier hebben we straks een prachtige bron voor het vinden van informatie over het bedrijfsleven in de Zaanstreek.

Stand van zaken

 • 15.030 scans
 • 99 deelnemers

 • 14.969
  • 0.4% Onbruikbaar
  • 99.6% Dubbel ingevoerd
  • 99.6% Gecontroleerd
  Dubbel ingevoerd 100%
 • 14.969
  • 0.4% Onbruikbaar
  • 99.6% Dubbel ingevoerd
  • 99.6% Gecontroleerd
  Gecontroleerd 100%
Meedoen aan dit project

Projectomschrijving

De collectie Zaanse Briefhoofden bevat briefhoofden, kwitanties van Zaanse bedrijven en instellingen uit de negentiende tot en met de twintigste eeuw. Er zitten prachtige exemplaren tussen die gebruikt kunnen worden als illustraties. Ook voor onderzoek naar bedrijfsgeschiedenis is dit een prachtige bron.
Met uw hulp maken we de collectie online doorzoekbaar. Op die manier hebben we straks een prachtige bron voor het vinden van informatie over het bedrijfsleven in de Zaanstreek.


Projectinfo

Het gemeentearchief bewaart de archieven van de Gemeente Zaanstad en haar voorgangers, maar ook die van de Gemeente Oostzaan. Daarnaast is bij het gemeentearchief een grote verzameling historische archieven van particulieren, verenigingen en kerken uit de Zaanstreek te vinden. Samen met de collectie historische foto’s, films, boeken en kranten vormen de archieven hét geheugen van de Zaanstreek. De brief- en rekeninghoofden kwamen te voorschijn bij het inventariseren van diverse archieven. Het gaat hierbij om brieven, rekeningen, kwitanties en enveloppen die voor vernietiging in aanmerking kwamen. Besloten werd hiervan een aparte verzameling te maken. 

Wat vragen wij van u?

Wij vragen we u om de gegevens op de briefhoofden over te nemen in de daarvoor bestemde velden. Het is dus een eenvoudig project waarvoor u geen specifieke kennis nodig heeft. Dankzij uw hulp kunnen gebruikers zoeken op een bedrijfsnaam en/of adres, waardoor ze snel het betreffende briefhoofd vinden.

Wat levert het mij op?

Met het beschrijven van deze briefhoofden spaart u punten. Per ingevoerde scan ontvangt u twee Vele Handen punten en na controle ontvangt u er nog eens drie. Een controleur ontvangt ook twee punten per gecontroleerde scan. Een onbruikbare scan of een scan waarvoor u geen gegevens invoert levert geen punten op. Als u voldoende VeleHanden punten heeft verzameld kunt u het volgende krijgen:

- Een 3-delige set bannerpennen met een afbeelding van de Westzijderol: 100 VeleHanden punten
- Een rondleiding door onze depots: 500 VeleHanden punten