Helmond en Helmonders voor de lens van Jozef van den Broek

Help het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven om de fotoreportages van de Helmondse fotograaf Jozef van den Broek te beschrijven.

Current status

  • 1.174 scans
  • 136 participants

Project info

 De fotografische nalatenschap van Jozef van den Broek

Fotograaf Jozef van den Broek legt in de periode 1965-1985 Helmond en omgeving vast met zijn camera. Zijn reportages maakte hij in opdracht van particulieren -waaronder heel wat bruidsparen-, de gemeente, sport- en culturele verenigingen, ondernemers en de regionale pers. Jozef overleed in 2019 en zijn fotografische nalatenschap (dozen en nog eens dozen vol negatiefstroken) ligt nu in de archiefbewaarplaats van het RHCe.

Nu, met uw hulp, uw scherpe blik en dito geheugen gaan we deze bijzondere collectie toegankelijk maken voor iedereen. Helpt u mee? Begin dan met het doornemen van de invoerinstructie die u rechts op deze pagina kunt downloaden. Een goed begin is immers het halve werk!

Wat levert deelname op voor u? Voor het beschrijven van reportages krijgt u punten. Deze punten kunt u tijdens het project inwisselen voor een attentie. Daarnaast zullen we voor projectdeelnemers verschillende bijeenkomsten organiseren. Houdt onze nieuwsberichten hierover in de gaten.

Dit project is mogelijk gemaakt door de gemeente Helmond.