Captions for Cas

Werk mee aan de beschrijving van het fotoarchief van Cas Oorthuys. Ontdek en verrijk de geschiedenis in één van de belangrijkste Nederlandse fotoarchieven van de twintigste eeuw.

Stand van zaken

 • 34.604 scans
 • 764 deelnemers

 • 13.209
  • 2.7% Onbruikbaar
  • 38.2% Dubbel ingevoerd
  • 38.1% Gecontroleerd
  Dubbel ingevoerd 40.9%
 • 13.181
  • 2.7% Onbruikbaar
  • 38.2% Dubbel ingevoerd
  • 38.1% Gecontroleerd
  Gecontroleerd 40.8%
Meedoen aan dit project
Mario (Nederlands Fotomuseum)

Mario (Nederlands Fotomuseum)

Teller met aantal beschikbare scans is nu correct

Beste deelnemers,

In een eerdere mededeling heb ik melding gemaakt dat het aantal beschikbare scans dat wordt getoond bij de voorkeuren niet altijd correct is. Het hinderde de voortgang van het project niet, maar het moest natuurlijk wel worden opgelost. Dat is  nu gebeurd. Het aantal dat vanaf nu wordt getoond bij de voorkeur is het werkelijke aantal scans dat nog beschikbaar is. Gelukkig klopt alles nu. Veel succes met de invoer en nogmaals veel dank voor alle inzet!

Groet, Mario

 • Pim

  Pim

  Hallo Mario,

  Het hangt er maar vanaf hoe je het aantal beschikbare scans definieert. Ik was met een set bezig die lekker aftelde naar 0 en daar zijn nu opeens ruim 100 fotobladen bijgekomen. Ik heb het vermoeden dat wat er nu wordt weergegeven het totaal aantal bladen is die nog niet dubbel zijn ingevoerd (maar dus deels wel enkel). Het getal geeft niet meer weer hoeveel van die bladen er voor de individuele invoerder nog beschikbaar zijn. Zo staat er nu bij Zuid-Holland dat er nog 8 bladen beschikbaar zijn. Maar ik krijg die niet voor mijn kiezen omdat ik waarschijnlijk bij alle 8 de eerste invoerder ben geweest. Dus voor mijzelf resteren er daar nog 0. Beide getallen zijn natuurlijk van belang: als fotomuseum wil je graag weten hoever je nog afzit van het afronden van een deelset (voor Zuid-Holland nog 8), maar als individuele invoerder wil je misschien wel weten hoeveel jij er in een deelset nog kan invoeren (voor mij dus Zuid-Holland 0). Mij maakt het verder niet zoveel uit, maar kennelijk toch genoeg dat ik het even wilde opmerken.

  Groetjes,

  Pim

 • Mario (Nederlands Fotomuseum)

  Mario (Nederlands Fotomuseum)

  Laatst bijgewerkt op: 

  Hallo Pim,

  Het klopt dat de teller pas omlaag hoort te gaan als een scan dubbel is ingevoerd. Het aantal scans dat je achter een voorkeur ziet staan, is dus 0 of 1 keer ingevoerd. Het kan dan inderdaad zo zijn dat er een aantal scans beschikbaar is, maar die krijgt de invoerder die deze al heeft ingevoerd niet. Zoals in jouw geval bij Zuid-Holland. Ik ben het met je eens dat je als invoerder daar het overzicht mist.

  Wat ook meespeelt is het controleren. Het kan zijn dat een voorkeur op nul staat, maar dat die nog niet volledig is gecontroleerd. Dan moet die voorkeur nog beschikbaar blijven voor de controleur. Pas daarna kan hij uit de lijst worden verwijderd.

  Door deze correctie is het aantal scans dat nog 1 of 2x moet worden ingevoerd fors gestegen (ca. 1800). Het kan dus wel kloppen dat een voorkeur nu opeens is gestegen met ruim 100 bladen. Het had allemaal te maken met het grote aantal keren dat op Te Moeilijk is geklikt aan het begin van het project (alleen naar afbeeldingen kijken en niet invoeren). Daardoor is het systeem op hol geslagen. Overigens kan er gewoon op Te Moeilijk worden geklikt als een scan als zodanig wordt ervaren. Het fenomeen 'plaatjes kijken' is nu wel gepasseerd.

  Excuses voor alle ongemak met de tellers en met groet, Mario