Captions for Cas

Werk mee aan de beschrijving van het fotoarchief van Cas Oorthuys. Ontdek en verrijk de geschiedenis in één van de belangrijkste Nederlandse fotoarchieven van de twintigste eeuw.

Stand van zaken

 • 34.604 scans
 • 764 deelnemers

 • 13.209
  • 2.7% Onbruikbaar
  • 38.2% Dubbel ingevoerd
  • 38.1% Gecontroleerd
  Dubbel ingevoerd 40.9%
 • 13.181
  • 2.7% Onbruikbaar
  • 38.2% Dubbel ingevoerd
  • 38.1% Gecontroleerd
  Gecontroleerd 40.8%
Meedoen aan dit project
Pim

Pim

Is er een extra waarschuwing mogelijk voor het afronden van een beschrijving?

Hallo,

Het is mij al een paar keer gebeurd dat ik per ongeluk op het knopje 'afronden' heb gedrukt, voordat ik klaar was met de controle. Dom natuurlijk, maar je bent zo bezig met switchen tussen velden en knopjesdrukken dat het af en toe gewoon gebeurt. Des te irritanter omdat ik beide keren nog iets wilde wijzigen en toevoegen. En Mario zal zich wel afvragen wat dit dan weer voor rommeltje is. Dat komt ook door mijn werkwijze: Officieel begin je bij veld 1 en werk je dan de velden door tot en met veld 5. Elke keer druk je dan rechts onderaan om naar het volgende veld te gaan en bij veld 5 druk je op afronden. Maar bij controles switch ik nogal eens heen en weer om dingen te verifiëren en te matchen. Ook bij invoeren heb ik tegenwoordig de neiging om eerst een specificatie te maken in veld 4 en daaruit de trefwoorden en namen op veld 3 te destilleren. En als ik dan uiteindelijk in veld 5 alles nog eens naloop en toch nog iets wil veranderen, druk ik dus op dat verkeerde knopje. Daarom mijn verzoek: kan er een extra waarschuwing / melding komen voor je een beschrijving helemaal afrond en wegstuurt met het knopje afronden op veld 5? Het bekende 'weet u het zeker?' zeg maar.

Groetjes,

Pim

 • Nico Altink

  Nico Altink

  Ken het probleem, is mij ook wel eens overkomen.

  Zal door Picturea aangepast moeten worden.

  Nico

 • Mario (Nederlands Fotomuseum)

  Mario (Nederlands Fotomuseum)

  Dat lijkt mij ook een goede verbetering in een nieuwe versie. Dit is ook eenvoudig in te bouwen. Ik neem aan dat Picturae bij deelnemers zal inventariseren wat er in een nieuwe versie van VeleHanden verbeterd kan worden. Daar zit de meeste kennis van het werken in de praktijk. Ik kan een scan die al is afgerond ook niet teruggeven om in de controle nog aan te passen. Ik kan alleen de controle helemaal verwijderen, waarna de scan weer terugkomt in de controlebak. Maar dat is hier natuurlijk geen optie.

  Groet, Mario 

 • Pim

  Pim

  Tja, ik zie er in principe geen bezwaar in als je een dergelijke scan terug gooit in de controlebak, maar dat wil dan niet zeggen dat die controle weer bij mij langskomt. Kan net zo goed bij Nico of jezelf langskomen. Je kan vaak vast wel gelijk zien dat er iets is misgegaan, want dan staan er nog allemaal dubbele dingen in de beschrijvingen. Me dunkt dat dat behoorlijk zou moeten afwijken van de kwaliteit die je normaal langs ziet komen. Tegelijkertijd doe jij zelf ook veel controles, dus ik neem aan dat als je zoiets half afgewerkts ziet langskomen, dat je de controle net zo makkelijk zelf wel even doet. Maar dan weet je in ieder geval hoe het gekomen is.

  Groetjes,

  Pim

 • Nico Altink

  Nico Altink

  Het onderliggende ontwerpprobleem is dat dezelfde knop voor verschillende taken wordt gebruikt. Bij [1], [2], [3] en [4] is het een gele "volgende" knop en dan bij [5] wordt op dezelfde plaats de "afronden" knop getoond. Goed ontwerp zou deze knoppen "stabiel" onderaan tonen (niet in het beweegbare gedeelte) en de "afronden" knop een aparte plaats èn een andere kleur (b.v. rood). Mijn ontwerp zou zijn:

  [vorige] [afronden] [volgende]

  Met afronden "grijs" (disabled) voor [1] t/m [4] en [volgende] "grijs" (disabled) voor [5] en [vorige] "grijs" (disabled) voor [1]: 

  --------- ------------ [volgende] -> [1]

  [vorige] ------------ [volgende] -> [2] t/m [4]

  [vorige] [afronden] ------------ -> [5]

  Nico