Familie van je?

Geef deze paupers een naam en help mee de voorouders van meer dan één miljoen Nederlanders online vindbaar te maken. (Veenhuizen en Ommerschans 1822-1859)

Stand van zaken

 • 10.264 scans
 • 489 deelnemers

 • 9.485
  • 0.1% Onbruikbaar
  • 92.4% Dubbel ingevoerd
  • 92.4% Gecontroleerd
  Dubbel ingevoerd 92.5%
 • 9.485
  • 0.1% Onbruikbaar
  • 92.4% Dubbel ingevoerd
  • 92.4% Gecontroleerd
  Gecontroleerd 92.5%
dac

dac

Voor afronden invoer nakijken a.u.b.

Kom regelmatig bij controleren tegen dat gegevens onjuist zijn overgenomen en dat er niet gekeken is of de invoer wel klopt met de rest van de ingevoerde gegevens van die persoon, b.v.:

'

geb.jaar 1865!i.p.v. 1815 terwijl de aanmerkingen bij deze persoon als jaar 1861 hebben.

 • Pincoffs

  Pincoffs

  Het handschrift en de kwaliteit van de scans zijn dusdanig slecht, dat correct invoeren bijna niet te doen is zonder enig doordenk- en of zoekwerk.

  Uiteraard moet men noteren wat er staat, maar zeker bij deze scans is de twijfel tussen o en e bijvoorbeeld zó gezaaid. De sites welke ik als referentiekader gebruik, zijn niet zaligmakend, maar kunnen wel vermoedens bekrachtigen of doen wijzigen. Vaak bij dat laatste moet ikzelf regelmatig tot de slotsom komen dat ik iets heb willen lezen wat er feitelijk niet staat. WieWasWie is de eerste site welke ik gebruik.

  Is een kolonist meerdere malen al ingeschreven geweest, dan kan bij de site bonmama vaak andere originele scans met de naam teruggevonden worden. Dat is dan helemaal een goed referentiekader.

  De cijfers zijn dramatisch om te lezen, je kunt er van alles van maken soms; 4, 6 en 9 zijn het ergst. Aanmerkingen kun je dan ook het best toetsen met de datum van aankomst.

  Misschien staan we er in onze ijver niet bij stil, maar de controleur heeft hier een vreselijke puist werk aan, wanneer beide invoerders incorrecte gegevens invoeren. Dan zijn er twee keuzes, of zelf aan de slag gaan, of de scans weer teruggooien waarna ze opnieuw door 2 personen moeten worden ingevoerd.

  Het is heel gevaarlijk om conclusies te trekken, maar als ik kijk naar het aantal ingevoerde scans en het aantal wat is gecontroleerd, dan roept dat vragen bij mij op. We zullen toch allemaal veelal met dezelfde soort dramascans bezig zijn?

  Ik wil niemand op de tenen trappen met deze woorden, maar bedoel dit meer als een advies om meer uit te zoeken dan te gokken wat er staat. Zo zijn we vast sneller klaar met deze leuke klus. Wie weet wat Ferry nog meer voor ons heeft in de toekomst.

 • dac

  dac

  Laatst bijgewerkt op: 

  Iedereen kan en mag meedoen met de verschillende Vele Handen projecten en " geen ervaring vereist" wordt erbij gezegd.

  Er zijn betrekkelijk makkelijke projecten, maar ook lastige.

  Mijn advies blijft om altijd je scan na te kijken voor het afronden en zo nauwkeurig mogelijk te werken.

  Dat je bij dit project eventueel moeite hebt met het juist invoeren van de aanmerkingen is niet erg, maar min of meer klakkeloos cijfers invoeren, die niet kloppen met de andere, bijbehorende gegevens is niet de bedoeling en inderdaad extra belastend voor de controleurs en dan heb ik het nog niet eens over het niet invoeren volgens de invoerinstructie. 

  De lengtes juist invoeren blijkt ook nog steeds lastig voor een aantal deelnemers, maar geen punt invoeren en wel een komma en de lengte invoeren in cms zou toch haalbaar moeten zijn. 

  Hulde overigens aan de deelnemers die vaak eerst allerlei speurwerk verrichten alvorens af te ronden.

   

  Succes!

 • Petra Sj

  Petra Sj

  Inderdaad, wat speur- en logisch denkwerk komt om de hoek kijken.

  Weet niet of het hier eerder gemeld is, zo ja, ten overvloede. V.w.b. de onleesbaarheid van de namen kan de Nederlandse Familienamenbank helpen.

  Je kunt hier 'spelen' met de instellingen, zoals: bevat/begint met/eindigt op...

  Site is overigens niet beveiligd. http://www.cbgfamilienamen.nl/nfb/

 • A. Hoogerdijk

  A. Hoogerdijk

  Laatst bijgewerkt op: 

  Wanneer je inzoomt is het prima te doen. Je moet wel weten wat er staat...De cijfers zijn best lastig en de namen lijken ook wat onorthodoxer.

 • dac

  dac

  Laatst bijgewerkt op: 

  www.bonmama.nl Website van de Ommerschans helpt hier vaak om familienamen op te zoeken.