Alle Amsterdamse Akten

Miljoenen akten liggen nog begraven in het archief van de Amsterdamse Notarissen. Ga mee op ontdekkingstocht en help de geschiedenis van Amsterdam herschrijven!

Stand van zaken

  • 169/514 notaris
  • 1.578 deelnemers

  • 169
    Notaris32.9%
  • 1.025.010
    • 0% Onbruikbaar
    • 69.1% Ingevoerd
    • 57.9% Gecontroleerd
    Ingevoerd 69.1%
  • 858.965
    • 0% Onbruikbaar
    • 69.1% Ingevoerd
    • 57.9% Gecontroleerd
    Gecontroleerd 58%
Meedoen aan dit project
Dit project heeft al meer dan
1 Miljoen ingevoerde akten! De miljoenste akte is ingevoerd door Greet van Looij op 28-02-2024 om 18:35!

Project info

Ellen Ruijter

Ellen Ruijter

Toch dubbel werk?

ABRAHAM VAN LIMBURG 1727-1761 - 2 - 9590 - (1736-1736) - NOTA00944000044 Ik heb nu toch sterk te indruk dat we dubbel werk doen (qua controleren dan). Bovengenoemde akte kan ik mij goed herinneren vanwege de opmerking van de invoerder die ik al eerder gelezen heb. Ook de akte hiervoor was opmerkelijk omdat er in de kantlijn was geschreven en het voorblad doorgehaald, de invoerder had hier een opmerking over gemaakt die ik mij kan herinneren. Ik ga maar gewoon door, maaar wellicht kan er naar worden gekeken?
Ook opgemerkt dat er nu een vraag wordt gesteld bij opslaan, dat is wel zo veilig ;-)

  • Ellen Ruijter

    Ellen Ruijter

    Laatst bijgewerkt op: 

    Ik heb deze akte zojuist voor de derde keer gecontroleerd. Herkenbaar aan deze opmerking van de invoerder:

  • Anne Mieke Diepersloot

    Anne Mieke Diepersloot

    Dag Ellen, ik ben diegene die deze akte ingevoerd heb. Als ik mij goed herinner, het is al een tijd geleden dat ik deze akte geïndexeerd heb, stonden er ook veel legaten in, dus veel werk voor zowel invoerder als controleur. Ik heb hem ook als 'opmerkelijk' gemeld. Er moet toch gecontroleerd kunnen worden wat er aan de hand is? Heb ik de akte 3x opgeslagen? Kan dat? 

    Ik werk regelmatig met twee beeldschermen. Als ik een berichtje wil maken, gebruik ik het 2e scherm zodat de akte zichtbaar blijft. Ik heb dan 2x de akte open staan. Na plaatsen van het berichtje sluit ik dat scherm en rond daarna de akte af op het eerste scherm. Als je beide schermen op hebt staan, zou je dan 2x de akte kunnen oplsaan of zit daar een beveiliging op?

    Ik gebruik deze methode alleen bij het maken van een berichtje en ik weet zeker dat ik geen bericht heb gemaakt over het testament van de heer Jan Braams.

     

     

     

  • Ellen Ruijter

    Ellen Ruijter

    Hoi Anne Mieke, dank voor je reactie. Er zijn meer aktes die ik vaker tegenkom, alleen weet ik dat minder zeker, omdat er niet zo'n duidelijke aanwijzing is (de opmerking dus). Ik ben dat nu aan het bijhouden.

    Ik weet niet of het door de manier van werken komt, ik heb zelf ook vaak twee schermen open, zoals je schrijft. Ik vraag me af of dat het probleem kan zijn.

    Pauline, heb jij enig idee?

  • Pauline (Stadsarchief Amsterdam)

    Pauline (Stadsarchief Amsterdam)

    Laatst bijgewerkt op: 

    Ik snap hier helemaal niets van, ik kom deze akte en scans echt maar één keer tegen, met één 'opmerkelijk' melding. Eén keer ingevoerd op 2 juli, één keer gecontroleerd op 14 augustus 18:06.

    Vanuit andere applicaties weet ik wel dat het meestal vragen om moeilijkheden is als je meerdere schermen open hebt staan, soms word je dan in één scherm uitgelogd. Ik hoop het niet maar mogelijk is dat gebeurd; dat je ongemerkt bent uitgelogd en de invoer of controle niet wordt opgeslagen (al zou je dan eigenlijk een foutmelding moeten krijgen bij opslaan). Dat ga ik navragen bij Picturae.

    een andere mogelijkheid is, zoals we laatst gezien hebben, dat één boek per ongeluk twee keer gescand is. Dan vind je dus twee keer dezelfde akte maar wel verschillende bestandsnamen. Maar dat zou niet verklaren waarom je meerdere keren de opmerkelijk melding hebt gezien, dus dat lijkt me ook sterk.

    Houd in de tussentijd voor de zekerheid maar niet meerdere schermen tegelijk open :)

  • Anne Mieke Diepersloot

    Anne Mieke Diepersloot

    Dank Pauline voor je antwoord.

    Gisteren had ik de indruk dat ik een akte 2x ingevoerd had. Ik heb het  vanmorgen nagekeken in de inventaris Stadarchief en het is ook zo.

    https://archief.amsterdam/inventarissen/inventaris/5075.nl.html?p=1675&t=1675#A23645000021

    Deze scan, folio 130v/131 zit er dubbel in, waarschijnlijk doordat men het blaadje dat er op ligt, verwijderd heeft.

    Pauline, zou je eens willen kijken of ik gisteren een akte dubbel heb opgeslagen? Het betreft notaris Hendrik Schaaf, de akte komt uit juli. Dit in verband net de dubbele schermen die ik gebruik. Ik heb het gevoel dat dit n.l. gebeurd is.

    Alvast dank.